2018-12-19 14:42:23• hírek • Szatmár.ro

Rendőrségi akció a karácsonyfapiacon: harc a feketézés és az illegális fakitermelés ellen

Gazdasági bűncselekmények felderítése érdekében hajtottak végre nagyszabású akciót a rendőrség munkatársai december 18-án, kedden.

A Szatmár Megyei Rendőrkapitányság városunkban nagyszabású akciót szervezett, melyben a gazdasági bűncselekményekért felelős nyomozócsoportot a közrendészet emberei és a városi rendőrség munkatársai egészítették ki. Nagy létszámú csapat indult a keddi razziára.

 

A rendőrök elsődleges célja az illegális faárusok lekapcsolása volt, akik évről évre óriási károkat okoznak természetes erdeinkben a faállomány törvényellenes pusztításával. Az illegális kitermelés mellett a karácsonyfák törvényes úton történő értékesítését is ellenőrizték, hiszen a tilosban járó kereskedők feketéznek a fákkal, vevőiknek számlát nem adnak, könyvelésük nincs, tehát adót sem fizetnek a bevételükből.

 

A fák mellett nagy keletje van még a karácsonyi kiegészítőknek. A nyomozócsoport munkatársai ezekre is rámentek, hiszen nem csak az örökzöldek, hanem az egyéb díszek és kellékek is az ünnepi hangulat részét képezik.

 

Az akcióban összesen 28 árust világítottak át. A kereskedők közül 11-en sértették meg a 11/1990-es törvényt, továbbá 18 merészt kaptak el a 171/2000-es számú jogi irat megsértéséért. Ez a két törvény az erdőgazdálkodásra és a fapopuláció védelmére vonatkozó előírásokat és a törvénysértési szankciókat tartalmazza.

 

A bűntettet elkövetőktől összesen 425 kivágott karácsonyfát koboztak el, melyek összértéke 12 250 lejre tehető. Ünnepi kiegészítőket is lefoglaltak az nyomozók, körülbelül 580 lej értékben.

 

Nézzük meg jól, kitől vesszük a fát és a díszeket! Védjük az erdeinket az illegális fakitermelőktől, szerezzük be a fát idén leinformálható kereskedőktől!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: